Figyelem, címváltozás! Kicsivel arrébb költöztünk, ide: 2220 Vecsés, Fő u. 112.

Becsekkolás a ferihegyi reptéren

Becsekkolás a ferihegyi reptéren

Mielőtt elindul Ferihegyre, győződjön meg róla, hogy Önnél van az érvényes úti okmánya! Minden más pótolható.

Úgy kalkuláljon az idővel, hogy legalább két órával a felszállás előtt kiérjen, mert a jegykezelés általában ekkor kezdődik.

A repülőtérre el lehet jutni a BKK járataival, vonattal, taxival, és minibusszal. Másik opció, hogy saját autóját használja, közelebb-távolabb több parkoló is rendelkezésre áll, mely a reptérhez tartozik, és ahol biztonságban hagyhatja kocsiját az egész utazás alatt.

Első tennivaló a reptéren kideríteni, hogy melyik terminálról indul a gép. Ha ez megvan, a következő cél az otthon kinyomtatott beszállókártyával és az érvényes személyi igazolvánnyal/útlevéllel megközelíteni azt a pultot, melyet a kijelző mutat. Itt átveszik a poggyászt, mely ezután elindul a gép felé, illetve érvényesítik a jegyet. A csomagok mérete légitársaságonként változik, erről előzetesen tájékozódhat.

Ha nem nyomtatott ki otthon beszállókártyát, itt megkapja, melyen szerepel az utas neve, a járatszám, az utazási osztály, a beszállókapu száma, a beszállás pontos ideje, és az utas által elfoglalt ülés száma.

Dohányosoknak jegyérvényesítés után adott a lehetőség elszívni az arra kijelölt helyen egy utolsó cigarettát – a következőt már a célországban fogja –, mert ha elindul a folyosón a beszállás felé, több alkalma nem lesz rá.

Ezután jön az ellenőrzés: át kell haladni egy fémdetektoros kapun, a kézipoggyászt pedig átvilágítják. Majd egy kis várakozás, amíg kiírják a kaput, ahonnan a gép indul. Külön várótermekben lehet eltölteni ezt az időt, vagy vámmentes boltokban vásárolni, vendéglátóegységekben enni-inni.

Amint megjelenik a várt információ a kijelzőn, újabb jegy- és igazolvány ellenőrzése után megkezdődhet a beszállás az utashídon keresztül, vagy busszal utazva.
Már csak a repülőgépen való elhelyezkedés van hátra. Dőljön hátra, és adja át magát a kaland izgalmának!