Figyelem, címváltozás! Kicsivel arrébb költöztünk, ide: 2220 Vecsés, Fő u. 112.

Tranzit - Ahol a jó dolgok várnak

Tranzit - Ahol a jó dolgok várnak

Megoldottuk a reptéri parkolást, átverekedtük magunkat a biztonsági ellenőrzésen, a jegyünket is rendben találták, és még a poggyászaink is megfeleltek a szigorú tekinteteknek.

Ezek után már nincs más hátra, mint elütni az időt a gép indulásáig. Ami viszont több óra is lehet adott esetben, ezért a repterek ún. tranzit részlegeket alakítanak ki, ahol kényelmesen készülhetünk az utazásra.

Senkiföldjén

Aki belép a tranzitba, már elhagyta az ország területét, így jogilag tulajdonképpen nem tartózkodik egyetlen országban sem. Ez viszont azt is jelenti, hogy átszállás esetén vízumköteles országokban nem hagyhatjuk el a tranzitvárót, hiszen nem vagyunk jogosultak belépni az államba.

Plázaélmény

A repterek természetesen mindent megtesznek, hogy ne is akarjuk elhagyni a tranzit területét: éttermek, kávézók, ajándékboltok várnak minket fölös óráinkban. Az ún. duty free üzletekben vámmentesen vásárolhatunk különböző portékákat (dohányárut, parfümöt, könyvet, szuveníreket).

Fontos tudni, hogy az itt vásárolt alkoholtartalmú italokat nem fogyaszthatjuk a gépen, azokat lezárt állapotban vihetjük csak a fedélzetre. A legtöbb tranzitváróban nyilvános telefonok is találhatók, illetve pénzváltók is rendelkezésre állnak, ha esetleg kifogynánk a célország valutájából.

Minőség, luxus, kényelem

Számos reptér extra szolgáltatásokkal próbálja még komfortosabbá tenni a várakozást. A ferihegyi reptéren is igénybe vehető lounge, azaz hall szolgáltatás igazi VIP-élményt kínál. A pénzünkért cserébe önkiszolgáló bárral, kényelmes fotelekkel, televízióval és külön mosdóval várnak minket. Hogy a kevesebb sorban állásról, soron kívüli biztonsági ellenőrzésről már ne is beszéljünk.

Fél szemmel a monitoron

Akármennyire is kényelmesen érezzük magunkat a tranzitban, ne felejtsük el, hogy nem enni vagy kávézni jöttünk! A beszállókapukat rendszerint 30 perccel az indulás előtt nyitják meg, úgyhogy érdemes figyelni az információs táblákat. Beszálláskor még egyszer ellenőrzik az okmányainkat, ezután már valóban a felhők felett fogunk lebegni.