Figyelem, címváltozás! Kicsivel arrébb költöztünk, ide: 2220 Vecsés, Fő u. 112.

Poggyász - Hol, mi?

Poggyász - Hol, mi?

Aki utazott már életében repülővel, az pontosan tudja, hogy minden probléma - a kijutás Ferihegyre, a szállás megszervezése, a check-in - eltörpül a poggyászok megfelelő összeállítása mellett.

Tapasztalt logisztikusoknak is becsületére válna a légitársaságok előírásaival kompatibilis csomag elkészítése. Blogbejegyzésünkben segítünk eligazodni a bőröndök, kufferek, táskák és batyuk világában, és eláruljuk, mik az alapszabályok, amik betartásával sok idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat.

Kézifék

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a táskánk nem felel meg a kézipoggyász követelményeinek, és a repülőtéren kell rögtönözve átszervezni holmijainkat. Bár a fedélzetre felvihető csomag mérete légitársaságonként eltérő, általában a kézipoggyász mérete nem haladhatja meg a 23cm x 41cm x 51cm-es méretet. A méricskélés a jegykezelésnél történik, ha pedig a colstok túl sokat mutat, kénytelenek vagyunk feladott poggyászként utaztatni csomagunkat.

Tiltólista

Az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb repülésbiztonsági kérdése, hogy mit vihet fel az utas a fedélzetre. Szigorú szabályoknak kell megfelelnünk: kézipoggyászunkban semmiképp sem lehet szúró- és vágóeszköz, spray vagy dezodor, bármilyen tűzgyújtásra alkalmas eszköz, illetve kéziszerszám. Folyadékból maximum egy litert vihetünk magunkkal az útra, 100 ml-es csomagolásokban. Ez a lista természetesen közel sem teljes, pakolás előtt mindenképp érdemes átolvasni a légitársaság előírásait.

Tűnődés

Bár minden légitársaság igyekszik különös odafigyeléssel bánni poggyászainkkal, sajnos előfordul, hogy egy-egy csomag elveszik az út során. Pánikra ilyenkor semmi ok: jelentsük le a poggyászátvételi osztályon a panaszunkat, a következő járattal utánunk küldik értékeinket! Sőt, azt is kérhetjük, hogy megadott címre - például a hotelbe - szállítsák ki pórul járt csomagjainkat. Amennyiben a poggyásznak végleg lába kélt, természetesen kártérítésre vagyunk jogosultak.

Parkolás Ferihegyen kedvező feltételekkel, csomagszállítás szolgáltatással!